Måden at overvåge glaciale funktioner

- Nov 12, 2018 -

Vejen til overvågning af glaciale funktioner


Stigende temperatur vil medføre smeltning af gletsjere. Men gletsjere udgør flere betydelige risici for menneskers liv og ejendom. Udbrudte oversvømmelser opstår, når en stor mængde smeltevand frigøres pludselig på grund af manglende is- eller morænskam eller hurtig smeltning på grund af vulkanudbrud. Det er nødvendigt at overvåge gletsjere i realtid.


Gentag fotografering er et nyttigt redskab til bestemmelse af en gletschers overfladehastighed. Baseret på landemærker på fotografiet kan positionen af naturlige mål på gletsjerfladen tilnærmes og plottet på et kort. Ændringen i afstanden til målets placering i billedparene og det kendte tidsinterval imellem billeder kan bruges til at beregne gletsjers overfladens hastighed på målstedet.


320px-Mount_Everest_as_seen_from_Drukair2_PLW_edit


Overvågning af gletsjers hastighed med gentaget fotografering er en økonomisk teknik, der kræver lidt specialuddannelse og udstyr. Gatesea solcamerasystem kan hjælpe dig med at reducere flere omkostninger og menneskelige ressourcer. Kombineret af GIS og solcamerasystem giver 100% gletsjerdata og billedsamling, og skytservicen leverer en nøgleopløsning for miljømiljøer og forskere til at fokusere på dataene. Den præcise måling bruges af forskere til at kortlægge strategier.